Farma 2013 – Farma 4 – poslednje pripreme pred početak nove farme

FARMA 7 - FARMA SRBIJA | 15/03/2013
   
>>> FARMA 8 <<<   >>> ZADRUGA <<<


Na Prokinom imanju sve vrvi od majstora, podizvođača radova, obezbeđenja, produkcije i organizatora, koji svakodnevno rade na čišćenju prostorija, nameštanju kreveta, popravljanju pokvarenih stvari…

- Skidamo blato s kućica za izolaciju. Ostaće dosta rupa i šupljina koje će novi farmeri sami morati da popune novim blatom. Srušili smo i staru stazu, pa će od cigli morati da sagrade novu. Isto je i sa sušionicom i svim ostalim stvarima koje su delo poslednjih stanara – objašnjavaju nam majstori u Lisoviću dok ruše sagrađeno.

Na prvi pogled deluje haotično, ali budući da niko nije ušao u prostorije imanja više od dve godine i da je imanje prilično zapušteno i oronulo, ne treba da čudi to što je angažovano pedesetak ljudi da sve dovedu u red. U jednoj od kućica za izolaciju zatekli smo knjigu iz stočarstva iz koje su farmeri učili pred odlazak u Arenu.

Prostorije imanja u Lisoviću iste su kao u prethodnim sezonama, dok čajnici, drvene posude i šerpe čekaju vredne zvezde srpske estrade da zasuku rukave. Kupatilo na koje su se naše zvezde žalile u prethodnim serijalima ostalo je isto. Novi farmeri će se, kao i stari, kupati u drvenom buretu.

Pošto stiže proleće i lepo vreme, dosta toga što požele da im se nađe na trpezi moraće sami da uzgoje. Gazda Proka nam je otkrio da ih sađenje luka očekuje već u prvim danima. Umesto Bilje i Ljilje, stiže im nova krava – Gospođa Ruža, koja će s ostalim životinjama na farmu biti prebačena tek kad farmeri stignu – i od nje će dobijati mleko, od kokošaka jaja…

Nešto hrane, slanine i masti, brašna dobiće od zadruge i seljaka, a ostalo će morati sami da proizvedu. Kako bi im bilo bar malo lakše, produkcija je već jednom uzorala njivu.

- Ostale su sadnice jabuka, koje je uglavnom zasadio Raka Radović. Neke su preživele, a neke je ubila suša. Novi farmeri će zasaditi svoje stabljike – otkrio nam je Proka kojeg smo zatekli u restoranu “Groš”, koji sa svojom suprugom drži u centru Barajeva.

U kući je ostao isti raspored – dve velike sobe, kuhinja, ostava, a napolju poljski ve-cei, gazdina kuća, dve male kuće za izolaciju, štala sa odvojenom sobom za sluge, arena.

Proka dodaje da će ostati dosledan sebi, da će biti strog, ali pravedan i da protekcije neće biti.

- Za mene “Farma” počinje tek kada uđu na kapiju i pređu prag kuće. Privilegije i benificije niko neće imati. Svi će morati da rade, a za zadatke će, kao i do sada, biti zadužena zadruga – dodao je Proka.

izvor: blic

Najnovije vesti sa Farme možete naći na linkovima:

Farma 4

Farma 2013

Farma Srbija 4 ili

Farma Srbija 2013.

Tagovi: , , , , ,

Kategorije: Najnovije vesti sa Farme

Comments are closed.